Wild eten tijdens de feestdagen
De kerstdagen naderen, en dat is traditioneel de tijd dat mensen gaan nadenken over feestelijke menu’s. Vaak wordt gesuggereerd dat het serveren van wild een bijzonder tintje aan het kerstdiner geeft. Volgens jagers en poeliers is wild oergezond scharrelvlees, afkomstig van dieren die in vrijheid een mooi leven hebben geleid en door een kogel snel aan hun einde komen, alvorens op uw bord te belanden.
Het is daarom goed om eerst de Wildwijzer van het programma Kassa te raadplegen. Daarin ziet u dat veel wild helemaal niet in vrijheid heeft geleefd, en dat er ook in de wild-industrie allerlei misstanden voorkomen. Wij willen daar nog aan toevoegen dat veel dieren worden geschoten door (oude) hobbyjagers, en dat er dus geen enkele garantie is dat het dier niet heeft geleden. Aangeschoten en niet gevonden dieren sterven een akelige dood. Verder betreft het vaak tamme, gefokte dieren, die worden losgelaten met als enig doel het verschaffen van schietplezier aan de jagers.
Tenslotte gaat het hier om levende wezens die een onderdeel vormen van de natuur en die niet zijn bedoeld om te worden gedegradeerd tot slechts een stuk vlees. Driekwart van Nederland is al ingericht voor de voedselvoorziening, laten wij de natuur dan niet ook nog eens plunderen voor dat doel.
Zie voor meer informatie en een poster dit bericht.