Twitter, De Faunabescherming en de jagers

De Faunabescherming is al geruime tijd actief op Twitter. Wij zien Twitter, naast onze andere communicatiemiddelen zoals het tijdschrift Argus en de website, als een goed middel om onze achterban snel te informeren over acties, onze reactie op nieuwsberichten en nieuwe artikelen op de website.

TwitterWij vinden Twitter echter niet het juiste medium om discussies te voeren. Daarvoor is de maximale lengte van de berichten te gering en er is geen mogelijkheid om discussies overzichtelijk weer te geven. Daar zijn andere sociale media, zoals Facebook en  LinkedIn, meer voor geschikt.

Voor alle duidelijkheid: discussies met jagers en jagersvrienden vindt De Faunabescherming a priori zinloos, op welk medium dan ook. Een persoon die er genoegen in schept om wilde dieren te doden of dit expliciet goedkeurt, kan voor ons nooit een gesprekspartner zijn. Wij zullen het nooit met elkaar eens worden. Een jager wil schieten, en overwegingen als schadebestrijding of natuurbeheer  worden er alleen bij gehaald om een onverkwikkelijke hobby te legitimeren. Wij zullen reacties van jagers dus waar mogelijk blokkeren of verwijderen en zullen niet reageren op tweets van jagers.

De natuur kan heel goed zonder jagers. De Faunabescherming blijft er naar streven om de jagerslobby voorgoed buitenspel te zetten.

Pin It on Pinterest