U kunt De Faunabescherming steunen door middel van een periodieke gift. Hiermee betaalt de fiscus maximaal mee aan de bescherming van de in het wild levende dieren, omdat de gehele gift mag worden afgetrokken van uw inkomstenbelasting. Een periodieke gift wordt vastgelegd in een onderlinge schriftelijke overeenkomst.
Een andere mogelijkheid om De Faunabescherming financieel te steunen is door middel van een legaat of erfstelling. Hiermee wordt De Faunabescherming en daarmee de in het wild levende dieren uw erfgenaam!
Periodieke gift
U kunt de voorbeeld-overeenkomst voor een periodieke gift, welke recht geeft op belastingaftrek, vinden bij de belastingdienst. Zoek op “belastingdienst periodieke gift”. Het formulier heet “Periodieke gift in geld”.
Dit formulier kunt u vervolgens downloaden. Slechts de eerste twee pagina’s hoeven te worden afgedrukt en ingevuld. Deze pagina’s kunt u vervolgens scannen en per email sturen naar donateurs.adm@faunabescherming.nl op per post sturen naar:
De Faunabescherming
Postbus 150
6870 AD Renkum
Wij zorgen er dan voor dat u een door ons ondertekend exemplaar retour krijgt, met verdere betalingsinstructies.
Een andere manier om een periodieke gift aan De Faunabescherming te starten is via schenkservice. Geheel online kunt u uw gegevens invullen.
Legaat in uw testament
U kunt besluiten in uw testament een bepaald bedrag na te laten aan een instelling. Dit kan ook een huis of een kunstwerk zijn. Dat heet een legaat en u kunt dit bij een notaris laten vastleggen. Als ANBI-organisatie betaalt De Faunabescherming over het gelegateerde bedrag geen erfbelasting.
Een erfstelling in uw testament
U kunt naast uw familieleden ook andere personen of instellingen in uw testament opnemen. Zo kunt u ook De Faunabescherming tot (mede)erfgenaam benoemen. Daarmee zal een deel van (of zelfs de gehele) erfenis worden ingezet voor het verbeteren van de bescherming van de in het wild levende dieren. Deze manier van nalaten wordt erfstelling genoemd. Als alle rechten van anderen (legaten, boedelkosten, schulden) van de nalatenschap zijn afgetrokken, krijgen de erfgenamen hun deel. Geven aan een goed doel als De Faunabescherming betekent dat uw geld optimaal voor dat doel kan worden gebruikt.
Lees ook het artikel “In het wild levende dieren als erfgenaam” uit de Argus van juni 2024
De fiscus betaalt mee!
De stichting De Faunabescherming valt als dierenbeschermingsorganisatie onder de categorie ‘Algemeen Nut Beogende Instellingen’ (ANBI). Voor nalatenschappen aan een stichting als de onze rekent de fiscus geen erfbelasting. Wanneer het geld aan familieleden of andere personen wordt nagelaten kan de erfbelasting oplopen tot wel 40%. Raadpleeg onze ANBI-gegevens.
De notaris
Om een testament op te maken heeft u een notaris nodig. U kunt hiervoor een gratis oriënterend gesprek aanvragen bij elke notaris. Met algemene vragen kunt u ook bellen met de notaristelefoon: 0900 – 346 9393 (bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 14.00 uur, € 0,80 per minuut). U kunt ook kijken op www.notaris.nl.
Penningmeester van De Faunabescherming
En natuurlijk kunt u ook contact opnemen met onze penningmeester, Stéphanie Palsma van Voorthuizen, penningmeester@faunabescherming.nl, of onze donateursadministratie, Ineke van den Abeele, donateurs.adm@faunabescherming.nl, of telefoon: 0317 – 318 487, om de mogelijkheden te bespreken.